Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrului Agriculturii spulberă mitul: Câte mere exportă Moldova în UE în realitate

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre problemele cu care se confruntă producătorii autohtoni.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Ion Perju susține că diversificarea piețelor de desfacere este o necesitate stringentă pentru producătorii moldoveni, în condițiile în care, în ultimii ani, aceștia întâmpină dificultăți în ceea ce privește comercializarea recoltei.

În studioul Sputnik Moldova, oficialul a dezvăluit că, deși Moldova are dreptul să exporte câteva zeci de tone de mere în țările UE, în realitate pe această piață ajunge o cantitate foarte mică.

”99% din cantitatea de mere recoltată ajunge pe piața Federației Ruse. Asta chiar dacă, oficial, avem o cotă de 40 de mii de tone în Uniunea Europeană. În realitate, în acest an au fost exportate pe această piață sub 1000 de tone din cele 40 de mii de tone cât am avea dreptul oficial”, a declarat ministrul Agriculturii în studioul Sputnik Moldova. 

Ion Perju a explicat că acest lucru se întâmplă din cauza competitivității pe piața UE, unde sunt foarte solicitate merele produse în Polonia.

Fluxul de știri
0