Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meciul amical de fotbal Moldova-Italia: Când va avea loc partida

Abonare
O veste excelentă pentru toți amatorii de fotbal. Naționala Moldovei va juca un amical de lux în compania cvadruplei campioane mondiale, Italia. Despre acest lucru a anunțat Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).
Meciul amical de fotbal Moldova-Italia: Când va avea loc partida

Partida este programată pentru 7 octombrie 2020 și va avea loc pe stadionul “Ennio Tardini” din orașul Parma, la ora 21:45.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova vicepreședintele FMF, Dragoș Hâncu, a declarat că până acum, Moldova nu a mai jucat un meci amical cu un adversar atât de titrat, Italia fiind de patru ori campionă Mondială și o data campionă Europeană.

"Din punctul meu de vedere va fi un meci foarte important. Va fi un meci din care vom avea multe de învățat, sunt niște adversari cu adevărat foarte puternici.  Meciul va fi foarte important și pentru fotbaliștii moldoveni, care vor trebui să-și demonstreze cele mai bune calități, iar unii din ei vor putea fi remarcați de alte echipe și antrenori. Am sperat că vom putea juca cu ușile deschise, dar probabilitatea este de 90 la sută că nu vor fi suporterii în tribune", a declarat vicepreședintele FMF.

De menționat că până acum, tricolorii au mai întâlnit reprezentativa Italiei de patru ori. Primele două meciuri s-au disputat în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial (1998), iar celelalte două - în preliminariile Mondialului (2000).

Amintim că echipa naţională a Italiei a cucerit de patru ori Cupa Mondială în anii: 1934, 1938, 1982 și 2006, iar în anul 1968 a câștigat Campionatul European.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0