Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

”Lista verde” actualizată de autoritățile României: Este inclusă Republica Moldova?

Abonare
„Republica Moldova, cu regret, nu se regăsește în lista ţărilor din zona verde de coronavirus”, informează ambasada noastră la București. Odată ajunși în România din Republica Moldova, cetățenii noștri vor avea obligația de izolare/carantină pentru 14 zile.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Republica Moldova  nu se regăsește pe lista țărilor din „zona verde”, cu risc scăzut de coronavirus, actualizată de autoritățile de la București.

Autoritățile române au inclus pe lista actualizată 32 de țări ale Uniunii Europene și din Spațiul Economic European și 12 alte state ale lumii, dar nu și Republica Moldova.

În continuare, cetățenii moldoveni, odată ajunși în România, vor avea obligația de izolare/carantină pentru 14 zile, a informat Ambasada Republicii Moldova la București.

Мужчина в защитной маске во время выполнения упражнений на турнике на пляже в Голливуде, США - Sputnik Moldova
Politică
Scăpăm sau nu de restricțiile anti-COVID-19 după 15 iulie

„Republica Moldova, cu regret, nu se regăsește în lista ţărilor din zona verde de coronavirus”, adaugă Ambasada.

Autoritățile române actualizează lista săptămânal, în fiecare zi de luni, iar deciziile depind de Institutul National de Sănătate Publică de la București și Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

La adoptarea hotărârii în vigoare acum, autoritățile române au explicat că au ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0