Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Restricții în domeniul HoReCa ar putea fi impuse din nou: Ion Chicu explică - Video

Abonare
Moldova ar putea reveni la restricțiile din sectorul HoReCa în cazul în care situația epidemiologică se va agrava. O declarație în acest sens a fost făcut de premierul Ion Chicu, care i-a îndemnat pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat în cadrul conferinței de presă de luni că Moldova ar putea reveni la restricții în sectorul HoReCa, în cazul în care situația epidemiologică se va agrava.

”Îi rog pe toți cetățenii să manifeste responsabilitate maximă. Acolo unde putem limita unele obișnuințe ale noastre și să fim solidari cu toată lumea. În Europa sunt reintroduse restricții în inclusiv în sectorul HoReCa și în alte domenii. Din păcate va trebui să o facem și noi dacă ajungem în această situație”, a explicat premierul Ion Chicu.

Amintim că autoritățile au decis prelungirea perioadei de stare de urgență în sănătate publică până la sfârșitul lunii iulie.

Restaurant - Sputnik Moldova
Restaurantele și cafenelele își redeschid ușile pentru clienți - iată care sunt regulile

Totodată, amintim că restaurantele și cafenelele și-au reluat activitatea începând cu 15 iunie. Cu toate acestea situația rămâne a fi una complicată. Potrivit președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Moldova, Aneta Zasavițchi, 60% din industria HoReCa va dispărea până la sfârșitul anului, dacă statul nu va interveni cu politici fiscale noi în acest domeniu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0