Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinos: Cum au vrut să profite doi moldoveni de pe urma inundațiilor

Abonare
Ingeniozitatea unor moldoveni trec de orice limită. Aceștia sunt gata la diverse șmecherii doar ca să aibă profit.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Au deteriorat un dig de protecție al râului Nistru pentru a-și inunda culturile agricole amplasate în raionul Ștefan Vodă și, respectiv, a-și recupera prejudiciile de la stat. Este invenția a doi locuitori ai raionului Căușeni, care acum riscă să facă pușcărie.

Ghenadie Roșca - Sputnik Moldova
Vremea s-a răcit brusc: Cât timp se vor menține temperaturile joase

„Cei doi au contractat un șofer cu buldoexcavator, care pe 7 iulie curent s-a deplasat între satele Crocmaz și Tudora unde a deteriorat o parte a digului de protecție al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă, inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Astfel, cei doi mizau pe faptul că vor putea recupera cheltuieli de la stat de pe urma inundației.

Nu le-a mers însă, iar acum unul din ei a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă  până la 6 ani de închisoare.

Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului de la inundații, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0