Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinos: Cum au vrut să profite doi moldoveni de pe urma inundațiilor

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ingeniozitatea unor moldoveni trec de orice limită. Aceștia sunt gata la diverse șmecherii doar ca să aibă profit.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Au deteriorat un dig de protecție al râului Nistru pentru a-și inunda culturile agricole amplasate în raionul Ștefan Vodă și, respectiv, a-și recupera prejudiciile de la stat. Este invenția a doi locuitori ai raionului Căușeni, care acum riscă să facă pușcărie.

Ghenadie Roșca - Sputnik Moldova
Vremea s-a răcit brusc: Cât timp se vor menține temperaturile joase

„Cei doi au contractat un șofer cu buldoexcavator, care pe 7 iulie curent s-a deplasat între satele Crocmaz și Tudora unde a deteriorat o parte a digului de protecție al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă, inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Astfel, cei doi mizau pe faptul că vor putea recupera cheltuieli de la stat de pe urma inundației.

Nu le-a mers însă, iar acum unul din ei a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă  până la 6 ani de închisoare.

Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului de la inundații, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0