Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea s-a răcit brusc: Cât timp se vor menține temperaturile joase

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Roșca
Ghenadie Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
De duminică seara, vremea s-a răcit brusc, iar termometrele au scăzut cu 10 grade Celsius. Mai mult, bate un vânt rece și puternic, ceea ce nu pare specific perioadei de vară. Iată cum explică specialiștii acest fenomen.
Vremea s-a răcit brusc de la o zi la alta: Cât timp se vor menține temperaturile mai joase

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, șeful Departamentului Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a remarcat că acest fenomen meteorologic este unul normal, iar masa de aer mai răcoros care s-a abătut peste Republica Moldova este rezultatul acțiunii unui ciclon.

"În general, este normal să avem un astfel de fenomen termic pe teritoriul țării noastre. Noi, pur și simplu, ne-am obișnuit să avem temperaturi, de obicei, de peste 30 de grade Celsius în cea mai mare parte a verii. "Am fost sub influența unui ciclon și ale fronturilor atmosferice ale acestui ciclon și din acest motiv am avut o vreme mai răcoroasă care ne-a adus și unele intensificări de vânt. Nu mari de tot, dar destul de mari ca să emitem chiar și o avertizare pentru perioada: seara zilei de ieri cu prelungire până astăzi la amiază", a declarat pentru Sputnik Ghenadie Roșca.

Întrebat dacă vremea mai răcoroasă din această perioadă comportă careva pericole, Ghenadie Roșca a răspuns că temperaturile mai joase nu trebuie să-i sperie pe moldoveni, ci dimpotrivă, pentru unii aceasta este o vreme prielnică, îndeosebi pentru că, zilele trecute am avut parte de temperaturi caniculare.

Холмистая местность рядом с селом Глинжены - Sputnik Moldova
Meteo Moldova: Cum va fi vremea la început de săptămână

"Lumea nu trebuie să se teamă de această perioadă mai răcoroasă. Pentru foarte multă lume astfel de temperaturi mai joase sunt mai confortabile comparabil cu temperaturile de 30 de grade Celsius. În cazul culturilor agricole, aceste temperaturi mai joase nu le afectează pentru că nu sunt înghețuri ca să fie afectate. Deci, este o vreme mai benefică pentru sănătatea populației", a precizat specialistul.  

Meteorologul a menționat că marți revine vremea caldă, iar spre sfârșitul săptămânii mercurul în termometre va ajunge la 30 de grade Celsius.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0