Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirusul bate în retragere? Datele actualizate de la Ministerul Sănătății

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Datele de astăzi privind situația epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului sunt optimiste. Numărul cazurilor noi de infectare a scăzut sub 60 de persoane.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Doar 57 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă. Numărul mic de cazuri confirmate astăzi ar putea să aibă legătură însă cu numărului mai mic de teste efectuate în această zi - 551, dintre care 388 primare și 163 repetate. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 19 439 de cazuri.

Повар - Sputnik Moldova
Restricții în domeniul HoReCa ar putea fi impuse din nou: Ion Chicu explică - Video

Dintre acestea, 12 793 de persoane s-au tratat complet. Vestea tristă este că alte șapte persoane au decedat, fiind răpuse de COVID-19. Este vorba de cinci bărbați și două femei. Victimele aveau între 40 și 75 de ani și potrivit sursei, aveau cel puțin două comorbidități. 

MSMPS îndeamnă persoanele fizice și juridice să respecte măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19. În contextul prelungirii perioadei stării de urgență în sănătate publică, suntem obligați să respectăm distanța socială, igiena mâinilor și cea respiratorie, a regimului de autoizolare în cazul în care ne-a fost stabilit acest regim. Totodată, nu uităm de purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0