Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Imagini rare: Manevre pe Poligonul de la Bulboaca și mașini de deminare reutilate – Video

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaPatru unităţi de tehnică de deminare reutilate i-au fost prezentate ministrului Apărării
Patru unităţi de tehnică de deminare reutilate i-au fost prezentate ministrului Apărării - Sputnik Moldova
Abonare
Patru mașini de deminare au fost reutilate capital și testate la Centrul de Instruire de la Bulboaca. De pe același poligon vă prezentăm și imagini video inedite, cu blindatele moldovenești forțând cursul de apă.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Patru unităţi de tehnică de deminare reutilate (EOD) au fost prezentate ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, și comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă, Igor Gorgan.

Testarea funcţionalităţii vehiculelor EOD şi a grupelor de genişti au avut loc pe Poligonul de la Bulboaca.

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaPatru unităţi de tehnică de deminare reutilate i-au fost prezentate ministrului Apărării
Imagini rare: Manevre pe Poligonul de la Bulboaca și mașini de deminare reutilate – Video - Sputnik Moldova
Patru unităţi de tehnică de deminare reutilate i-au fost prezentate ministrului Apărării

Fiecare unitate de transport a fost reparată şi reutilată capital, astfel fiind luate în considerare siguranţa transportării obiectelor explozive şi confortul efectivului detaşat la misiunile de deminare, potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării. 

Geniști moldoveni - Sputnik Moldova
Societate
Impresionant: Cum arată și cât cântărește echipamentul unui genist moldovean – Video

Tehnica a fost prezentată de patru echipe - din brigăzile de infanterie motorizate „Moldova", „Ştefan cel Mare" şi „Dacia" şi din Batalionul de Geniu „Codru”.

„Activitatea geniștilor prezintă riscuri imense. Iată de ce am dispus să se acorde o atenţie sporită tehnicii şi echipamentului geniștilor”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.

Alexandru Pînzari a adăugat că „geniștii noștri sunt bine pregătiți, profesioniști și prudenți în tot ceea ce fac”, dar că este foarte important și ca tehnica cu care lucrează acești specialiști de geniu să fie în stare bună.

De la începutul anului 2020, geniştii Armatei Naţionale au neutralizat peste 2.000 de obiecte explozive în localităţi din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Hânceşti, Ialoveni şi Anenii Noi. Cea mai amplă operațiune, fără precedent, care a durat mai bine de două luni, a fost cea de lângă Bălțați, în cadrul căreia geniştii au lichidat peste 1.260 de obiecte explozive.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Alexandru Pînzari și generalul Igor Gorgan au efectuat o vizită de inspecție la Centrul de Instruire de la Bulboaca, pentru a verifica infrastructura și starea tehnicii militare din dotare.

De la acest eveniment, Serviciul de presă al Ministerului Apărării a difuzat imagini video spectaculoase – rareori avem ocazia să vedem manevrele militarilor pe Poligonul de la Bulboaca.

Înregistrarea video ne prezintă și momentul în care unitățile de tehnică blindată efectuează un antrenament de forțare a cursului de apă.

În cadrul acestei vizite, ministrul Pînzari și generalul Gorgan s-au familiarizat cu clasele de studii şi cele pentru simulare, au inspectat câmpul de ţinte multifuncţional, sala de conferinţe, cazarma, cantina, blocurile sanitare, punctul medical, tirul, orăşelul tactic, precum şi depozitele de păstrare a bunurilor materiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0