Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul a vorbit despre evenimentul important pe care-l marcăm astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei. Cum a comentat premierul Ion Chicu acest eveniment.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei. Premierul Ion Chicu s-a referit la acest eveniment la briefingul susținut după ședința de lucru tradițională de luni avută cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Ион Кику  - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu: Ce veste bună are Guvernul și ce eveniment important urmează

Statutul de membru al Consiliului Europei presupune „traducerea în viață a celor mai bune standarde”, a menționat prim-ministrul.

Din cauza lipsei de performanță a guvernelor, „progresul nu este cel dorit, dar trebuie să acționăm solidar pentru a avansa pe această agendă”, a comentat premierul Ion Chicu referitor la evoluția Republicii Moldova în calitate de membru al respectivei organizații.

Precizăm că, pe 13 iulie 1995, la Strasbourg, Republica Moldova a semnat documentele de aderare la Consiliul Europei, devenind cel de-al 36-lea membru al organizației. În aceeași zi a fost semnată Convenția Europeană pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0