Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Iată ce spune OMS despre nouă vaccinuri dezvoltate de Federația Rusă

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaРабота мобильных пунктов вакцинации в Казани
Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a inclus în lista vaccinurilor promițătoare nouă vaccinuri rusești împotriva coronavirusului aflate în proces de dezvoltare, potrivit site-ului stopkoronavirus.ru.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Nouă vaccinuri dezvoltate de Federația Rusă au fost incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista celor de mai mare perspectivă, informează RIA Novosti.

”Printre acestea sunt șase medicamente create la Centrul Științific de Virusologie și Biotehnologie "Vector", este menționat în mesajul OMS.

Printre elaborările Centrului din Novosibirsk se găsesc preparate pe baza platformei vaccinurilor împotriva virusului Ebola, rujeolei, a gripei A, stomatitei veziculare, precum și vaccinuri subunitare și bazate pe mARN.

Coronavirus  - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia, au fost create trei medicamente pentru combaterea COVID-19 - detalii

În plus, compania ”Biocad” a prezentat două vaccinuri: vaccinul viu bazat pe baza atenuată a virusului gripal, creat împreună cu Institutul de Medicină Experimentală și încapsulat în lipozomii mARN.

La Institutul de Cercetări a vaccinurilor și serurilor din Sankt Petersburg, a fost creat un medicament bazat pe proteine recombinate și nanoparticule, este precizat în mesaj.

Pandemia de COVID-19

Pandemia a afectat aproape toate țările lumii. Potrivit OMS, în lume au fost înregistrate peste 2,47 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19, iar peste 169 de mii de persoane au murit.

Conform celor mai recente date, în Rusia numărul persoanelor infectate a ajuns la 68 622 de persoane, 615 au murit. Rata numărului de infectări a crescut ușor după trei zile de declin: marți au fost raportate 5642 de cazuri noi, miercuri - aproximativ 5236, joi au fost identificați 4774 de noi pacienți, vineri - 5849 cazuri de infecție.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0