Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mii de persoane, sancționate de polițiști: Iată pentru ce sunt pedepsiți moldovenii

© Sputnik / Anatolii KiriakInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General de Poliție anunță despre sancționarea a mii de persoane în ultimele zile pentru încălcarea restricțiilor.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Peste trei mii de persoane fizice au fost sancționate pentru că nu au respectat restricțiile impuse de autorități. Mai exact este vorba de  3183 de oameni care nu s-au conformat regulilor.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Politică
Starea de urgență a fost prelungită - ce se întâmplă cu restricția de izolare

De asemenea s-au ales cu amenzi și 115 agenți economici care au pus pe prim plan afacerea personală și nu sănătatea oamenilor, precum și 62 de transportatori de pasageri, care nu au respectat măsurile de igienă pentru a combate răspândirea virusului.

Totodată, 217 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea regimului de autoizolare.

În context, poliția reiterează îndemnul pentru cetățeni să fie prudenți și să respecte regulile de protecție privind răspândirea noului coronavirus. Astfel, până la data de 1 august, este obligatorie;

  • respectarea distanței sociale între persoane de minim un metru
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor
  • respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv
  • purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

De precizat, perioada de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 31 iulie. Doar ieri au fost înregistrate 284 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0