Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Starea de urgență a fost prelungită - ce se întâmplă cu restricția de izolare

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în data de 31 iulie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu anunță că se extinde starea de urgență în sănătate publică până în data de 31 iulie. 

Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Ce riscuri își vor asuma partidele din opoziție în cazul în care vor demite Guvernul Chicu

Șeful Guvernului a anunțat că va rămâne în vigoare și restricția cu privire la respectarea regimului de izolare de 14 zile de către cetățenii care revin în țară de peste hotare.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Din păcate, trebuie să păstrăm același regim de autoizolare pentru 14 zile pentru cetățenii noștri care revin de peste hotare. Nu este posibil acum să eliminăm această restricție. Bineînțeles că îi primim pe cetățenii noștri care revin acasă, dar va trebui 14 zile să păstreze acest regim de carantină”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a menționat că prelungirea stării de urgență în sănătate publică a fost necesară, având în vedere că situația epidemiologică este în continuare una complicată. 

Anterior, Guvernul a instituit stare de urgență în sănătate publică până în data de 15 iulie, dar întrucât acest termen expiră în curând, iar pentru că numărul cazurilor noi de COVID-19 nu a scăzut semnificativ, astăzi s-a decis prelungirea regimului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0