Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocolata, benefică pentru această categorie de oameni – iată ce spun specialiști ruşi

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaШоколадная фабрика French Kiss
Шоколадная фабрика French Kiss - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu pentru Sputnik, în ajunul Zilei Mondiale a Ciocolatei, specialişti ruşi au explicat de ce acest desert este benefic în special pentru această categorie de oameni şi care este cantitatea de ciocolată care se recomandă pe zi.

BUCUREŞTI, 12 iul – Sputnik, Doina Crainic. Studiile științifice au dovedit impactul pozitiv al ciocolatei asupra sănătății. Ciocolata este recomandată artiștilor, profesorilor și medicilor ca un „tratament” pentru epuizarea emoțională, precum și femeilor în lupta împotriva efectelor variațiilor hormonale.

Ion Rotari - Sputnik Moldova
Vei rămâne uimit: Ciocolata - tot ce trebuie să știi despre acest produs

Important este să respectăm un consum zilnic de 25 până la 30 de grame, au spus specialiștii ruşi într-un interviu pentru Sputnik în ajunul Zilei Mondiale a Ciocolatei, sărbătorită pe 11 iulie.

Este utilă împotriva îmbătrânirii și a stresului

Potrivit Olgăi Vanatova, președinta organizației „Slender Russia”, produsele naturale din cacao sunt bogate în vitamine utile (A, B1, B2, B12, C și D), precum și în fier, calciu, magneziu și alte minerale. Ele îmbunătățesc sistemul cardiovascular, precum și starea de spirit și dau energie, reduc stresul, nivelul de cortizol, stimulează activitatea creierului, memoria și capacitatea mentală. În plus, acestea încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ciocolata este aproape obligatorie pentru acești oameni

Endocrinologul Zalina Goussova consideră că este inacceptabil să excludem ciocolata din alimentaţie. Ea a explicat că, pentru multe persoane, ea este aproape obligatorie.

„Este vorba despre persoanele care efectuează o activitate mentală activă, pentru persoanele a căror activitate este asociată cu un risc ridicat de dezvoltare a sindromului de epuizare emoțională, de exemplu, pentru artiști, profesori, medici, dispeceri, manageri etc.”, a spus Goussova.

De asemenea, ea a subliniat beneficiile acestui aliment pentru femeile care suferă de sindrom premenstrual pronunțat.

Un alt specialist, Natalia Belopolskaia, doctor în psihologice, decană a facultății de psihologie clinică a Institutului de psihanaliză din Moscova, subliniază că este necesară moderarea consumului la copii, fără a-l interzice.

„Pentru moment, credem că un consum sigur de ciocolată este de 25 până la 30 de grame pe zi. În același timp, este necesar ca persoana care consumă să nu mănânce şi alte dulciuri în exces ”, a avertizat Belopolskaia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0