Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interzis până la 1 august: Ce nu este permis în perioada stării de urgență medicală

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса
Кишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova reiterează îndemnul pentru cetățeni să se conformeze restricțiilor impuse de autorități până la 1 august.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Cel puțin până la 1 august se interzice aflarea în locurile publice, păduri, parcuri, alei, plaje etc. în grupuri mai mari de trei persoane. Aceasta este una din restricțiile care rămân în vigoare după decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică, prin care a fost prelungită perioada stării de urgență medicală.

Pentru a evita sancțiunile, Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să se conformeze și să se informeze despre decizia CNSP. Potrivit dispoziției până la 1 august;

  • se interzice aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă
  • se interzice aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement
  • se interzice organizarea ceremoniilor, cum ar fi nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire în orice instituție, indiferent de statut public sau privat
  • se interzic activitățile în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte
  • se prelungește sistarea activității taberelor de odihnă şi întremare a sănătății copiilor
  • până la 1 august, este restricționată activitatea cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor incluse în codul CAEM 56.30 şi a ringurilor de dans incluse în codul CAEM 93.29, indiferent de denumirea de firmă a unităţii 5 comerciale, ca exemplu: disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc..

Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis însă că se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului.

Собор Святого Стефана в Вене, Австрия - Sputnik Moldova
Important pentru moldoveni: Restricții impuse de Austria din cauza COVID-19 - detalii

IMPORTANT. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

De asemenea se admite reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Angajații Inspectoratului General al Poliției sunt, în continuare, la datorie, pentru monitorizarea respectării de către cetățeni a restricțiilor impuse și pentru a veni cu recomandări pentru cei care nu au reușit să se informeze despre prelungirea stării de urgență în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0