Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important pentru moldoveni: Restricții impuse de Austria din cauza COVID-19 - detalii

© Sputnik / Philipp Brem / Accesați arhiva multimediaСобор Святого Стефана в Вене, Австрия
Собор Святого Стефана в Вене, Австрия - Sputnik Moldova
Abonare
Austria anunță introducerea de restricții din cauza COVID-19 pentru călătorii din mai multe state ale lumii, printre care este și Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Austria anunță impunerea restricțiilor pentru persoanele care provin din România, Moldova și Bulgaria din cauza situației complicate legate de răspândirea coronavirusului în aceste țări, a declarat miercuri cancelarul austriac Sebastian Kurtz.

Femeie pe bicicletă în Italia
 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon spune că pericolul COVID-19 va persista un an: Ce restricții vor mai fi ridicate

Autoritățile austriece înregistrează o creștere a numărului de pacienți cu coronavirus - peste o sută de noi infectați pe zi în ultima perioadă, așa cum a fost în aprilie - și asociază această evoluție inclusiv cu „importul” infecției din alte țări.

De joi, cei care pleacă spre Austria din România, Moldova și Bulgaria trebuie să prezinte testul negativ la coronavirus sau să respecte carantina de 14 zile.

Anterior, Ministerul austriac de Externe a avertizat asupra călătoriilor în Balcanii de Vest.

”Cine se întoarce în Austria din aceste țări este obligat să respecte regimul de carantină timp de 14 zile. Cei care nu se conformează acestei cerințe nu comit o crimă, ci o gravă încălcare. Încălcarea regimului de carantină se va pedepsi cu o amendă de până la 1450 de euro”, a spus cancelarul în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai menționat că joi controalele la frontieră cu Ungaria și Slovenia se vor dubla, în special în ceea ce-i privește cei care se întorc din Balcanii de Vest.

Restricțiile din cauza coronavirusului nu se mai referă însă la persoanele care provin din 32 de țări europene, cu excepția Portugaliei, Regatului Unit și Suediei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0