Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admiterea 2020: Programe de studii la Universitatea de Stat din Tiraspol - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea de Stat din Tiraspol  (UST) este prima instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova, fondată la 1 octombrie 1930. Din anul 1992 universitatea are sediul în municipiul Chişinău.
Studii la UST: Ofertele educaționale propuse de prima instituţie de învăţământ superiorg

Universitatea de Stat din Tiraspol este fondatoarea învățământului superior din țară. Pe parcursul a 90 de ani instituția a pregătit peste 80 mii de specialişti, iar mulţi dintre ei au devenit personalităţi marcante în diverse domenii - învăţământ preuniversitar şi universitar, savanţi în pedagogia şi economia naţională, în cultură, scriitori.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Încă o universitate a făcut donații pentru spitalele din Chișinău

Studiile la universitate pot fi realizate la buget şi în bază de contract, cu frecvenţă la zi sau cu frecvenţă redusă, cu predare în limbile română şi rusă în cadrul celor cinci facultăți: Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale; Geografie; Biologie și chimie; Pedagogie; Filologie.

Potrivit rectorului de la UST, Eduard Coropceanu, pe parcursul anilor de activitate insituția a pregătit pentru sistemul educațioanal aproape 100 de mii de specialiști și practic în toate instituțiile de învățământ din țară activează absolvenții Universitatea de Stat din Tiraspol.

"Doar în instituția noastră există Facultatea de Geografie. Totodată, ne mândrim cu faptul că la Facultatea Fizică, Matematicăşi Tehnologii Informaţionale 90 la sută din cadre didactice au grade ştiinţifice şi didactice, sunt savanţi de renume internaţional și pregătesc specialiști care ne duc faima în întreaga lume", a declarat pentru Sputnik Eduard Coropceanu.

De asemenea, rectorul a remarcat că universitatea colaborează cu diverse instituţii din ţară şi de peste hotare - România, Rusia, Ucraina ş.a. În prezent, în cadrul Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău) își fac studiile aproxiamtiv trei mii de studenți.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructiv-informativ "Admiterea 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0