Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului: A demarat etapa finală a testării - detalii

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaВакцинация
Вакцинация - Sputnik Moldova
Abonare
A demarat etapa finală a studiilor clinice asupra vaccinului împotriva coronavirusului, care sunt dirijate în comun de Centrul Național de Cercetare Gamalei și Ministerul Apărării al Rusiei.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Testele au demarat în data de 18 iunie. O componentă a vaccinului a fost administrată la nouă participanți la experiment, altor nouă - a doua. Ulterior, pe 23 iunie, vaccinul a fost administrat altor 20 de voluntari, acest grup va primi preparatul într-o versiune de rapel - ulterior li se va administra a doua componentă a vaccinului.

”Primul grup de voluntari care testează vaccinul va fi externat pe 15 iulie, după trecerea testelor de control. Acum starea lor este bună, „nu sunt înregistrate plângeri în privința stării de sănătate, reacții negative sau adverse”, anunță Ministerul rus al Apărării.

Кишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса - Sputnik Moldova
COVID-19 în Moldova: Evoluția infecției cu coronavirus - date actualizate
Al doilea grup de voluntari care participă la studiul privind eficacitatea și imunogenitatea vaccinului va primi a doua componentă a vaccinului anti-coronavirus pe 13 iulie. Schema de vaccinare rapel prevăzută pentru acest grup permite consolidarea sistemul imunitar și oferirea unei creșteri a duratei sale, explică instituția.

Datele obținute, după cum s-a menționat, „indică formarea la voluntarii din primul și al doilea grup a răspunsului imun la introducerea vaccinului împotriva coronavirusului COVID-19”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0