Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Evoluția infecției cu coronavirus - date actualizate

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса
Кишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a anunțat date actualizate cu privire la evoluția infecției cu coronavirus - care este starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19 și câți s-au vindecat.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Alte 252 de persoane au fost tratate de COVID-19 şi externate. Până în prezent, 12 188 de persoane au fost tratate de noul tip de coronavirus, informează Ministerul Sănătății.

Totodată, instituția precizează că timp de 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 68 persoane suspecte de infectare cu COVID-19.

Starea de sănătate a celor infectați cu COVID-19

Potrivit datelor actualizate, 363 de pacienți se află în stare gravă (26 dintre care sunt conectați la aparate de respirație asistată). Alte 1025 de persoane sunt în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienți - în stare satisfăcătoare.

Persoane decedate cu COVID-19

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Republica Moldova: Iată câte cazuri au fost confirmate într-o zi
Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor trei persoane care au fost infectate cu COVID-19. Este vorba de un bărbat de 80 ani din Capitală. Acesta suferea de hipertensiune arterială de gradul II, cardiopatie hipertensivă și inflamatorie. A mai decedat și o femeie de 53 ani din raionul Străşeni care suferea de hipertensiune arterială de gradul II, obezitate de gradul III, cardiopatie hipertensivă, dismetabolică. O altă femeie răpusă de coronavirus avea 68 de ani și era din Capitală. Comorbidități - hipertensiune arterială de gradul II, obezitate de gradul I, encefalopatie discirculatorie mixtă.

Până în prezent au fost înregistrate 2587 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul angajaţilor din cadrul sistemului de sănătate, printre care: 669 de medici, 1184 de asistenţi medicali, 508 infirmieri și 226 de angajați din cadrul personalului auxiliar.

În total, în Republica Moldova au fost înregistrate 18 mii 666 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1293 în Transnistria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0