Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Cât timp vor mai fi închise grădinițele: Anunțul premierului Chicu

Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat că restricțiile privind activitatea instituțiilor preșcolare au fost prelungite, astfel grădinițele vor rămâne închise până pe 31 iulie cel puțin.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Grădinițele vor rămâne închise cel puțin până în data de 31 iulie. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă.

”Nu putem să le redeschidem nici după 16 iulie. Păstrăm această restricție până la 31 iulie, deși sunt elaborate toate instrucțiunile respective, deoarece în ultimele zile avem mai mulți angajați din grădinițe, în special din Chișinău, confirmați cu COVID-19, de aceea, înțelegând foarte bine cât este de dificilă pentru părinți această situație, dar sănătatea copiilor este o prioritate și rog să ne înțelegeți pentru această decizie”, a declarat Chicu.

Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Politică
Starea de urgență a fost prelungită - ce se întâmplă cu restricția de izolare

De asemenea, conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, la care a făcut referire premierul Ion Chicu, va fi menținută până pe 31 iulie restricția pentru activitatea cluburilor de noapte, discotecilor, a parcurilor de distractii, a zonelor de agrement.

Se prelungește până la sfârșitul lunii și interdicția pentru desfășurarea ceremonilor cu mulți invitați, cum ar fi nunțile, cumetriile etc.

De asemenea, vor rămâne închise taberele de odihnă pentru copii.

În schimb, a menționat premierul, din 16 iulie își vor relua activitatea sălile de sport, bazinele de înot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0