Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un ministru va fi decorat pentru merite deosebite în lupta cu COVID-19

© Photo : Пресс-служба правительства МолдовыЗаседание в правительстве под руководством премьера Иона Кику
Заседание в правительстве под руководством премьера Иона Кику - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că va înainta candidatura ministrului Sănătății pentru a i se conferi o distincție de stat.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Actualul ministru al Sănătății face față situației destul de dificile creată de pandemia coronavirusului și ar putea fi înaintat pentru a primi o distincție de stat, ordinul „Gloria Muncii”. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon în cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Președintele Răspunde”. Precizarea a fost făcută ca răspuns la întrebarea dacă șeful statului ar fi gata să „o retragă” pe Viorica Dumbrăveanu din această funcție. 

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
Grupul parlamentar Pro Moldova, cu moțiune simplă în Parlament

„Avem un profesionist în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anul 2020 este declarat anul lucrătorului medical. Ieri în Parlament, în sfârșit, a fost cvorum și a trecut inițiativa mea de dublare a salariilor pentru medici. Începând cu 1 septembrie, vor fi majorate cu 30%, de la 1 ianuarie - cu alte 30%, iar în prima jumătate a anului viitor - cu încă 40%”, a declarat Dodon. 

Șeful statului spune că întreaga echipă a Guvernului, în special ministrul Dumbrăveanu și sistemul medical din țară, au reușit să gestioneze corect situația și sa facă față greutăților create de COVID-19. 

„Ați observat că în ultimele zile numărul cazurilor zilnice de infectarea cu noul coronavirus s-a redus practic de două ori. Aceasta este și datorită strategiei corecte a specialiștilor din domeniu. Așa că doamna Dumbrăveanu nu va pleca, ea va rămâne în echipă”, a mai spus Igor Dodon. 

De precizat că ieri a fost înaintată o moțiune simplă semnată de Pro Moldova și partidul Șor, care au invocat „managementul inadecvat al situației, decizii ilegale și lipsa unei coordonări eficiente a acțiunilor între factorii implicați în gestionarea crizei epidemiologice”. Moțiunea simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind respinsă de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0