Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soluții alternative pentru copii: Activități educative gratuite în perioada de vară

© Sputnik / OsmatescoMaricica Proca
Maricica Proca - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul pentru Copii și Tineret "Udo Jurgens" din comuna Budești reprezintă o alternativă pentru copiii care doresc să-și petreacă timpul util, în special pentru cei care provin din familii social-vulnerabile sau cei aflați în situații de risc.
Soluții alternative pentru copii: Activități educative gratuite în perioada de vară

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Centrului pentru Copii și Tineret "Udo Jurgens" din Budești, Maricica Proca, a vorbit despre activitatea centrului în perioada de vară și ofertele pe care le propune pentru dezvoltarea multilaterală a beneficiarilor.

Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Lucia Caciuc-Roșioru: Bilanțul anului 2019, priorități și provocări pentru 2020

"Udo Jurgens" reprezintă o alternativă pentru copiii care doresc să-și petreacă timpul util, în special pentru cei care provin din familii social-vulnerabile sau pentru copiii aflați în situații de risc.

Centrul le oferă copiilor oportunități de dezvoltare, informare, formare, consultanță psihologică, suport, relaționare prin implicarea în diverse activități culturale și sportive.

În prezent, Centrul de zi pentru copii din comuna Budești activează doar în regim online pentru a preveni riscul răspândirii coronavirusului. Anterior, acesta era frecventat de peste 300 de beneficiari unici, atât din comuna Budești, cât și din localitățile vecine. Actualmente, peste 400 de copii participă în regim online la activitățile Centrului.

"Instituția oferă 13 cercuri creative de asigurare a platformei de dezvoltare pentru copii precum: turistic-sportiv, muzical-vocal, artizanat, bunele maniere, arta vorbirii, psihologie, imprimeu artistic, fanfară, dans popular, dans modern, informatică, tehnică de modelare a hârtiei - origami și centrul dramatic. În prezent copiii participă online, în măsura posibilităților, la toate activitățile, însă sperăm că în curând vom reveni la Centru", a menționat Maricica Proca.

De menționat este că toate activitățile și serviciile Centrului sunt gratuite pentru toți doritorii.

În total, în Chișinău există 40 de centre, dintre care 10 nu funcționează, pentru că au nevoie de reparații capitale. În centrele comunitare pentru copii și tineri sunt organizate 124 de cercuri și secții sportive. Este vorba de cercuri cu profil turistic, tehnic, artizanal și artistic. De asemenea, sunt cercuri de voluntariat unde foștii beneficiari și nu doar prestează servicii gratuit.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0