Este un moment bun să cumperi euro și dolari? Cursul valutar BNM pentru 10-12 iulie

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaБанковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard
Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A doua zi consecutiv, leul se apreciază în raport cu principalele valute de referință, cu excepția rublei rusești. Dolarul a scăzut cu 7 bani în cotațiile oficiale, iar euro cu 2 bani. Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească și-au păstrat prețul anterior.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 10 iulie, un dolar american echivalează cu 17,19 lei, un euro – cu 19,46 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb valutar BNM pentru 10 iulie 2020
Este un moment bun să cumperi euro și dolari? Cursul valutar BNM pentru 10-12 iulie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar BNM pentru 10 iulie 2020

Cotațiile valutare anunțate de BNM pentru vineri vor fi valabile și în zilele de sâmbătă și duminică.

Dollar und Euro - Sputnik Moldova
S-au ieftinit euro și dolarul: Cursul valutar BNM pentru 9 iulie

BNM a informat că activele sale oficiale de rezervă au sporit cu 57 de milioane de dolari în luna iunie, comparativ cu situația din luna mai. Din totalul menționat, 37 de milioane de dolari au fost cumpărate de BNM de pe piața valutară internă.  

Activele oficiale de rezervă ale BNM au constituit 3 miliarde 193 de milioane 550 de mii de dolari americani (3 193,55 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii iunie curent.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0