S-au ieftinit euro și dolarul: Cursul valutar BNM pentru 9 iulie

© Sputnik / Mihail KutuzovDollar und Euro
Dollar und Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul dolarului a scăzut cu 6 bani, al euro s-a diminuat cu 5 bani, iar leul românesc s-a ieftinit cu 2 bani moldovenești în cotațiile oficiale pentru joi, 9 iulie.

CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Leul se apreciază astăzi în raport cu principalele valute de referință, cu excepția rublei rusești, care înregistrează o ușoară tendință de creștere, dar își păstrează prețul anterior în cotațiile oficiale.

La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru joi, 9 iulie, un dolar american echivalează cu 17,26 lei, un euro – cu 19,48 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb valutar BNM pentru 9 iulie
S-au ieftinit euro și dolarul: Cursul valutar BNM pentru 9 iulie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar BNM pentru 9 iulie
Unitățile de schimb valutar care aparțin băncilor cumpărau pe 8 iulie dolarul cu 17,07 - 17,11 lei și-l vindeau cu 17,32 – 17,37 lei. Pentru euro, aceleași unități aveau afișat un preț de 19,23 - 19,27 lei la cumpărare și de 19,57 – 19,60 lei la vânzare.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0