Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modificări în procedura de stabilire a pensiei – iată ce a decis Guvernul

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaGhișeu
Ghișeu - Sputnik Moldova
Abonare
Stabilirea pensiei va putea fi solicitată și prin procură, nu doar de către titularul personal – această posibilitate este prevăzută de un proiect de lege aprobat de Guvern.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Dreptul la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă, de dizabilitate și de urmaș va putea fi solicitat și prin procură. Posibilitatea este prevăzută de un proiect de lege aprobat de Guvern în ședința sa de miercuri, 8 iulie.

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul îți restituie banii, dacă ai plătit un impozit pe venit prea mare – detalii

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și presupune modificarea Legii privind sistemul public de pensii.

Cererea prin procură a stabilirii pensiei a fost solicitată de numeroși cetățeni, care au semnalat că, din cauza stării de sănătate precare, nu se pot deplasa personal la organul teritorial de asigurări sociale pentru a depune cererea de pensionare şi actele necesare.

Totodată, la stabilirea pensiei prin procură ar avea nevoie să recurgă și cetățenii care ating vârsta de pensionare, dar se află peste hotare și nu pot reveni urgent acasă, din cauza restricțiilor de circulație stabilite din cauza pandemiei de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0