Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția președintelui Dodon la ședința de astăzi a Parlamentului - detalii

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După mai multe tentative eșuate, joi Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință. Iată care a fost reacția președintelui țării Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon a salutat faptul că Parlamentul s-a întrunit în cele din urnă în ședință și consideră că deciziile luate astăzi vor contribui la sprijinirea pensionarilor, agricultorilor și a unor alte categorii de cetățeni.

”Salut faptul că în Parlament a fost în sfârșit asigurat cvorumul necesar pentru ca Guvernul să mai facă încă un pas important în acțiunea sa de a ajuta financiar cetățenii, de a majora salariile medicilor, a da un ajutor financiar pensionarilor, agricultorilor și altor categorii”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemene, potrivit șefului statului, banii vor ajunge la oameni ”oricât de tare s-ar împotrivi Maia Sandu, Plahotniuc, Șor, Candu, Năstase și toată această Alianță a Haosului pe care ei au creat-o. Pentru modul în care au încercat să blocheze inclusiv astăzi ca banii să ajungă la cetățeni, să le fie rușine! În rest sunt sigur că oamenii o să-i judece la vot”.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Ștefan Gațcan a venit în Parlament – Legislativul este în ședință

El a precizat că, în cazul în care ”Alianța haosului” PAS, PPDA și partidele oligarhilor Plahotniuc și Șor nu vor depune moțiune ce cenzură, Guvernul va trece imediat la implementarea acestui pachet social pentru ajutarea cetățenilor. Iar dacă se va depune moțiune de cenzură, vor fi găsite ”noi și noi soluții pentru ca banii să ajungă oricum la oameni”.

Precizăm că Parlamentul Republicii Moldova a reușit astăzi să se întrunească în ședință plenară. Premierul Ion Chicu a prezentat în fața deputaților proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea.

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru care Guvernul își asumă răspunderea este cel de modificare a legii bugetului de stat, prin care au fost majorate cheltuielile cu peste un miliard de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldov

Fluxul de știri
0