Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine dintre moldoveni nu vor rata sezonul turistic din acest an

© Sputnik / Nina Zotina / Accesați arhiva multimediaОтдыхающие на пляже "Цирк" в Сочи
Отдыхающие на пляже Цирк в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în domeniul turismului, șefa unei companii turistice din Moldova, Parascovia Culev, a explicat în studioul Sputnik Moldova cine dintre cetățenii țării au șanse să nu rămână fără vacanță de vară la mare în acest an.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Mult râvnita odihnă la mare pare tot mai problematică pentru mulți moldoveni din cauza prelungirii regimului de carantină în mai multe țări în care, tradițional, moldovenii preferă să-și petreacă vacanțele de vară. Mai ales că suntem deja aproape de mijlocul sezonului estival.

Rodica Verbeniuc - Sputnik Moldova
Studiu: Moldovenii vor să viziteze destinațiile turistice autohtone! Ce-i oprește totuși?

Astfel, de o veste mai puțin plăcută au avut parte și cei care intenționau să se odihnească în Bulgaria în acest an: țara a anunțat despre prelungirea regimului stării de urgență pe teritoriul său, astfel că pentru turiștii din țările cu o situație epidemiologică nu tocmai favorabilă accesul în Bulgaria rămâne în continuare închis. Această stare de lucruri va rămâne valabilă cel puțin până la sfârșitul lunii iulie, astfel că visele multor turiști moldoveni nu au șanse să se împlinească deocamdată. Însă acest lucru nu se referă la toată lumea, a declarat expertul în domeniul turismului Parascovia Culev. Ea a menționat că cetățenii Moldovei care dețin și pașaport românesc pot pleca în Bulgaria în baza acestuia, în calitate de cetățeni UE.

”În Moldova sunt destul de mulți oameni care dețin dubla cetățenie și lor, ținând cont de faptul să sunt cetățeni UE, le este permisă intrarea. Ei se pot deplasa tranzitând România, fără niciun fel de cerințe de autoizolare pentru 14 zile”, a comunicat Culev.

Potrivit expertului, persoanei venite din Moldova îi poate fi impusă teoretic o perioadă de carantină de 14 zile în Bulgaria la, însă în realitate nu se întâmplă nimic de acest gen.

”La frontieră este măsurată temperatura, la hotel de asemenea și oamenii semnează declarații că nu au contactat cu bolnavi de COVID-19. Și atunci dispare chestiunea cu privire la izolarea pentru 14 zile”, a menționat specialistul.

De asemenea, Culev a declarat că turiștii europeni vin deja pe litoralul bulgar, sunt destul de multe zboruri charter din Germania și Belgia.

De menționat că în prezent în Moldova locuiesc mai bine de jumătate de milion de oameni care dețin și cetățenia României.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0