Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu: Moldovenii vor să viziteze destinațiile turistice autohtone! Ce-i oprește totuși?

© Sputnik / Miroslav RotariRodica Verbeniuc
Rodica Verbeniuc - Sputnik Moldova
Abonare
71% din moldoveni sunt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone. Care sunt așteptările turistului local de la o călătorie prin Moldova? Ce gen de odihnă preferă moldovenii, dar și cât sunt dispuși să scoată din buzunar pentru o zi de odihnă în țară?
Studiu: Moldovenii vor să viziteze destinațiile turistice autohtone! Ce-i oprește totuși?

71% din moldoveni sunt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone, arată datele unui sondaj realizat în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului local #NeamPornit. Potrivit autorilor sondajului, doi din trei respondenți au declarat că preferă odihna activă, iar majoritatea din ei spun că sunt dispuși să cheltuiesc în jur de 1000 de lei pentru o zi de odihnă în țara noastră.

„Republica Moldova se poziționează în categoria țărilor cu produse turistice de experiență. Noi nu avem munte sau mare. Noi avem turism de experiență, turism activ, turism rural, turism activ de drumeții, tururi cu bicicleta, trasul cu arcul, tururi cu canoea, vizite la prisacă, tururi gastronomice”, a declarat directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc în studioul Sputnik Moldova.

Exact ceea ce caută turistul autohton. Cel puțin, studiul realizat în cadrul campaniei #NeamPornit arată că așteptările oamenilor de la o vacanță sunt: turismul familial, cultural, montan sau în natură, istoric și de recreere.

Cert este că, de multe ori, din cauza prețurilor exagerate și a informațiilor vagi despre locurilor ce merită a fi vizitate, turistul din țara noastră renunță la micile escapade de weekend.

„Impedimentele în organizarea unei vacanțe sunt: prețurile exagerate, necunoașterea locurilor care pot fi vizitate și numărul redus de oferte în acest sens”, spun organizatorii sondajului.

Așa că în cadrul campaniei #NeamPornit a fost lansată și o hartă digitală interactivă care vine în ajutorul doritorilor de a vizita locurile turistice din țara noastră. Aceasta conține destinații turistice ce merită a fi vizitate, iar cu un singur click, vizitatorul poate afla informații precum date de contact, descriere, poze, adrese web și traseul cu ajutorul căruia poate ajunge la destinația dorită. Mai mult, harta oferă posibilitatea vizitatorilor de a adăuga locuri noi, mai puțin cunoscute, dar care merită a fi explorate.

Natalia Țurcanu - Sputnik Moldova
Natalia Țurcanu: Turismul din țară va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a-și reveni
„Harta digitală este bilingvă – în română și rusă, și cu posibilitatea de a fi tradusă și în engleză pentru a fi o sursă internațională ușoară de a stabili trasee turistice convenabile, în funcție de interese și distanțe”, conchide directorul general al Agenției de Investiții Rodica Verbeniuc.

Directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, face apel către toți moldovenii să viziteze locurile turistice din țara noastră, asigurându-i că nu vor regreta.

„Acum este o posibilitate extraordinară de a redescoperi acel potențial pe care îl avem și de care nu suntem suficient de conștienți că îl avem. Pe de altă parte, prin aceste călătorii noi susținem turismul rural din țara noastră, contribuim la bugetul național, la achitarea salariilor acelor angajați, contribuim la formarea locurilor de muncă”, a declarat directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, în studioul Sputnik Moldova.

Campania națională #NeamPornit a fost lansată de Agenția de Investiții la sfârșitul lunii aprilie și are scopul de a promova destinațiile turistice din țară și de a susține agenții economici din industria turismului intern, în contextul în care sectorul ospitalității a fost lovit dur de efectele pandemiei.

„Campania nu a fost planificată în acest an, dimpotrivă, noi lucram la un proiect de promovare a turismului local pe exterior. Dar criza pandemică a fost un moment de regândire, reconceptualizare a strategiilor de promovare, a activităților instituției. Așa se face că, astăzi, campania se transformă într-un maraton de promovare și educare a călătoriilor protejate, ajustate la noile realități care vor face parte din viața cotidiană a tuturor”, conchide directorul general al Agenției de Investiției.

Studiul a fost realizat online și prin telefon, pe un eșantion de 2100 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani. Cercetarea are scopul de a identifica așteptările cetățenilor, de a evalua cererea reală a anumitor servicii și de a înțelege oportunitățile din turismul intern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0