Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon a venit cu un ultim apel către deputați: Iată ce i-a îndemnat

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a vorbit astăzi în cadrul unui briefing de presă despre situația politică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a făcut un ultim apel către deputații din opoziție, care în ultimele zile au blocat deja de mai multe ori ședințele Parlamentului. 

„Dați dovadă de responsabilitate. Asigurați desfășurarea legală a ședinței Parlamentului. Aveți posibilitate acum să demonstrați că vă pasă de interesele cetățenilor”, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă. 

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Parlamentul trebuie dizolvat imediat după alegerile prezidențiale
Președintele s-a adresat în special liderilor PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase să „dea dovadă de verticalitate” așa cum au făcut-o cu un an în urmă când au constituit coaliția cu socialiștii.

„Săptămâna viitoare Guvernul este gata să vină cu o nouă rectificare a bugetului de stat. Dacă aveți propuneri veniți să le discutăm”, a mai spus Dodon. 

Președintele a îndemnat reiterat deputații PAS și PPDA „să deblocheze situația, ca banii să ajungă la oameni”, iar după asta ar putea fi inițiate discuții. Totodată, președintele a anunțat că el dar și premierul nu va merge la discuții cu reprezentanții partidului Șor și al grupului parlamentar Pro Moldova. 

„Mergeți în Parlament astăzi și deblocați situația, iar săptămâna viitoare ne așezăm și analizăm ce trebuie modificat la bugetul de stat. Noi suntem deschiși acestui dialog”, a mai spus șeful statului. 

Președintele precizează că în cazul în care nici astăzi ședința Parlamentului nu va avea loc din lipsa de cvorum, „guvernarea va face tot posibilul ca banii promiși să ajungă la oameni”. Acesta mai anunță că în următoarele zile, împreună cu premierul Chicu, vor veni cu anumite decizii și acțiuni pentru susținerea cetățenilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0