Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce stare este bărbatul rănit în explozia de la Botanica - detalii

© SputnikВзрыв в столичном секторе Ботаника
Взрыв в столичном секторе Ботаника - Sputnik Moldova
Abonare
Bărbatul care a avut de suferit în urma deflagrației din sectorul Botanica, rămâne în continuare internat în spital. Medicii au vorbit despre starea acestuia.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Bărbatul de 26 de ani care a fost rănit în urma deflagrației produsă în curtea unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei, rămâne internat. Starea acestuia este stabilă. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene. Potrivit acesteia, tânărul se află în secția traumatologie a IMU, unde de dimineață i-a fost efectuat examenul primar cu pansamente și urmează tratamentul conform fișei de indicații.

Взрыв в столичном секторе Ботаника - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv: Un martor ocular, despre explozia de la Botanica – Detalii sfâșiitoare

Dorina Arsene ne-a spus că bărbatul a ajuns la spital în stare de șoc, cu plăgi la nivelul feței și a mâinii drepte. La fel, ambele călcâie au fost grav afectate. Chiar și așa, acesta nu a avut nevoie de intervenție chirurgicală. Purtătorul de cuvânt la IMU ne-a mai spus că tânărul de 26 de ani, la momentul internării era în stare de ebrietate. Mai mult, acesta a recunoscut că în momentul producerii deflagrației consuma alcool cu prietenul de pahar.

Amintim că ieri, în jurul orei 14:40, Poliția a fost sesizată în legătură cu faptul că în curtea unor blocuri de locuințe s-a produs o explozie. În urma deflagrației, o persoană a decedat, iar altele două au fost rănite. Una dintre persoanele rănite a fugit de la locul tragediei. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor și păstrarea ilegală a munițiilor. În această dimineață, poliția a anunțat că la domiciliul persoanei decedate a fost găsit un aparat improvizat pentru consumul substanțelor narcotice, dar și pastile asemănătoare celor psihotrope.

Totodată a fost identificată și a treia persoană care se afla în grupul respectiv în momentul deflagrației. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, care a fost deja audiat de oamenii legii. Persoana decedată avea 60 de ani, locuia împreună cu concubina și două fiice. Expertiza a stabilit că deflagrația a fost provocată de o grenadă de model F1.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0