Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Un martor ocular, despre explozia de la Botanica – Detalii sfâșiitoare

© SputnikВзрыв в столичном секторе Ботаника
Взрыв в столичном секторе Ботаника - Sputnik Moldova
Abonare
O bătrânică i-a povestit reporterului Sputnik Moldova cum s-a produs explozia din strada Dacia 38/6 din sectorul Botanica.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. O femeie în vârstă care locuiește într-un bloc din curtea în care a avut loc explozia de astăzi a văzut cum s-a întâmplat totul. Ea a dat mai multe detalii despre peroanele implicate în acest nefericit accident, detalii care deocamdată nu au fost confirmate și de oamenii legii. Iată ce i-a povestit ea reporterului Sputnik.

Cine este bărbatul ucis de explozia grenadei

Bărbatul care și-a pierdut viața în urma deflagrației este șofer de ambulanță, angajat al Centrul Mamei și Copilului, a povestit bătrâna care a relatat filmul tragediei. Acesta avea în jur de 40 de ani și ar fi căsătorit, însă soția s-ar afla în detenție pentru omor. Cuplul nu are copii. "Un băiat cuminte, care nu a avut noroc", a menționat femeia.

î

El locuia în unul din blocurile din curtea în care a avut loc deflagrația și, în acel moment, a ieșit și s-a așezat pe o bancă să se odihnească. Medicii legiști care au examinat corpul neînsuflețit al victimei nu au dat niciun fel de detalii. De asemenea, oamenii legii nu știu deocamdată ce a produs deflagrația. Că ar fi fost o grenadă sunt doar presupunerile oamenilor de la fața locului.

Cine este cel care a declanșat explozia

Bătrâna a povestit că cel care ar fi declanșat explozia este un tânăr de vreo 20-23 de ani. El a fost căsătorit, dar ar fi divorțat, nu are copii și anterior a mai avut probleme cu legea. Femeia spune că el chiar ar fi stat în pușcărie pentru omor (informație deocamdată neconfirmată de oamenii legii, asta fiind doar o presupunere).

© SputnikExplozie în sectorul Botanica al Capitalei
Exclusiv: Un martor ocular, despre explozia de la Botanica – Detalii sfâșiitoare  - Sputnik Moldova
Explozie în sectorul Botanica al Capitalei

Bătrâna l-a văzut după explozie, el fiind rănit, plin de sânge, cu fața desfigurată. El plângea de durere și se căina pentru ceea ce a făcut (Doamne, ce s-a întâmplat, ce am făcut!), fapt care a făcut-o pe bătrână să presupună că anume el a provocat explozia.

Tânărul a fost dus imediat la spitalul de urgență.

Iată cum s-a întâmplat totul

Femeia spune că, atunci când venea acasă, l-a văzut pe băiatul care ar fi declanșat explozia care, împreună cu un altul, ar fi mers într-un subsol din apropierea curții. Tânărul avea un rucsac în spate. Acest fapt nu a mirat-o, dat fiind că el împreună cu alți tovarăși de-ai săi mergeau des acolo și consumau băuturi alcoolice și, poate, chiar se drogau.

Ghidighici, șoseaua balcani - Sputnik Moldova
Accidente
La un pas de o explozie de proporții: Detalii despre accidentul de la Ghidighici - Video
Peste o jumătate de oră, ei au ieșit din subsol și s-au așezat pe o banchetă, chiar în fața celei pe care stătea șoferul de ambulanță. La un moment dat, bătrâna a auzit o explozie. Deflagrația a fost atât de puternică încât schijele (de la grenadă, presupune ea) ar fi ajuns la etajele trei și chiar patru ale blocului de locuințe.

Bătrâna mai povestește despre tânărul car ar fi produs explozia că acesta era spaima blocului și că de răul lui nimeni nu îndrăznea să iasă seara afară după ora 20:00. Chiar zilele trecute, el l-ar fi bătut pe un paznic de la un magazin din apropiere.

Vom preciza că în momentul în care bătrâna îi relata aceste detalii corespondentului Sputnik, oamenii legii au încheiat examinarea locului în vederea depistării altor obiecte explozive și au început examinarea trupului neînsuflețit al victimei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0