Vremea te va surprinde astăzi: Prognoza meteo pentru 8-14 iulie

© Sputnik / Раду ПрокаВоздушные шарики
Воздушные шарики - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi sunt așteptate ploi în centru și sud. Scăpăm de arșiță, pentru că vor fi cel mult 25..27 de grade Celsius. Către sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește până la 33 de grade în sud, după care iarăși vom avea câteva zile cu maxime de până la 30 de grade.  

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Ziua de miercuri, 8 iulie, aduce ploi torențiale în centrul și sudul Republicii Moldova, potrivit celei mai recente prognoze meteo.

Pericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente - Sputnik Moldova
Societate
Ce vor face astăzi salvatorii în lunca Prutului – Video

Canicula ia o pauză. După ce s-a răcorit cu un grad sau două după ploile de ieri, maximele termice ale zilei mai scad cu câteva grade astăzi.

Vor fi cel mult 22..25 de grade Celsius în nord, 23..26 de grade în centru și 24..27 de grade în sud. Exact ca în verile de acum 10-20 de ani, în care nu aveam nevoie de aparate de aer condiționat în case.

Vântul va sufla, la fel ca în ultimele zile, din nord-vest, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală astăzi și în următoarea săptămână – o veste bună pentru cei care-și țin zilnic sub control tensiunea arterială.

Dacă ploile nu vor pricinui pagube, ne vom bucura de o zi minunată și reconfortantă. 

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 06 iulie - 12 iulie 2020
Vremea te va surprinde astăzi: Prognoza meteo pentru 8-14 iulie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 06 iulie - 12 iulie 2020

Дом Правительства - Sputnik Moldova
Societate
Adevărată splendoare: Un lan de iriși în spatele Casei Guvernului – Video
Tabloul meteo pentru joi, 9 iulie, vine cu schimbări. Precipitații nu se prevăd, iar maximele termice vor crește cu vreo trei grade. Termometrele vor indica, la umbră, până la 28 de grade Celsius în nord, 29 în centru și 30 în sud.

Vineri, sâmbătă și duminică maximele termice vor fi mai mari cu vreo 2 grade – în sud, potrivit prognozelor, termometrele vor indica și 32..33 de grade Celsius la umbră. Duminică va ploua în nord.

Pentru luni, 13 iulie, meteorologii prevăd din nou ploi în nord și o scădere cu câteva grade a maximelor termice ale aerului. Pentru regiunea de nord sunt anunțate cel mult 24 de grade în zilele de 13 și 14 iulie, iar pentru sud – 26 de grade.   

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0