Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce vor face astăzi salvatorii în lunca Prutului – Video

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente
Pericol de inundații provocat de creșterea nivelului de apă în râul Nistru în urma ploilor abundente - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii, în comun cu autoritățile locale și localnicii, continuă să consolideze digurile de protecție în luncile râurilor Nistru și Prut, pentru prevenirea inundațiilor. Ieri a fost consolidat și un baraj cu o lungime de 500 de metri, fiind utilizați saci cu nisip.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și localnicii vor consolida marți, 7 iulie, barajele în porțiunile joase din lunca râului Prut, pentru prevenirea riscurilor de inundații după creșterea nivelului apei în urma ploilor.

IGSU informează că monitorizează în continuare situația în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru.

Баржи на реке Дунае в черте города Белграда - Sputnik Moldova
Societate
Râul datorită căruia Republica Moldova a devenit stat maritim este sărbătorit astăzi
Luni, 6 iulie, salvatorii, împreună cu reprezentanții autorităților publice locale și localnicii au consolidat porțiuni de diguri în sate din raioanele Cantemir, Ungheni și Nisporeni.

În localitatea Ghioltosu au fost efectuate lucrări de înălțarea a digului de protecție cu aproximativ 40 de centimetri în locurile joase, pe o distanță de 40 de metri. La aceste lucrări au fost utilizate 8 unități de tehnică.

De asemenea, în municipiul Ungheni barajul a fost fortificat pe o distanță de peste 250 de metri.

La Măcărești, salvatorii, în colaborare cu autoritățile locale, au evacuat prin pompare apa de pe pășunile inundate, pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole. Tot aici a fost consolidat un dig cu lungimea de peste 500 de metri.

Lucrările de fortificare a digului au continuat și în satul Grozești, din raionul Nisporeni, unde au fost utilizați 140 de saci umpluți cu nisip.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0