Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii au contestat decizia în cazul luptătorilor K1 învinuiți de uciderea unui tânăr

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au contestat astăzi sentința primei instanțe prin care unul dintre luptătorii K1 a fost achitat în totalitate, iar celălalt – achitat parțial și doar amendat pentru acte de huliganism.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. În data de 26 iunie, magistrații de la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani s-au pronunțat în dosarul luptătorilor de K1, învinuiți de uciderea unui tânăr în 2018. Astfel, unul dintre învinuiți a fost achitat în totalitate, iar celălalt s-a ales cu doar o amendă pentru un singur capăt de acuzare - huliganism. 

Bătaie - Sputnik Moldova
Societate
Au scăpat de închisoare: Decizia în cazul luptătorilor K1 învinuiți de uciderea unui tânăr

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, a contestat astăzi sentința primei instanțe. Curtea de Apel Chișinău urmează să stabilească data și ora examinării apelului înaintat de procuror. Anterior, acuzatorii au cerut o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru cei doi luptători K1.

După pronunțarea decizii de către magistrații din prima instanță, președintele Igor Dodon a declarat că justiția poate fi inexplicabil de indulgentă cu persoanele care ucid și a anunțat că va cere reexaminarea dosarului.

Și, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a menționat că acțiunile judecătorilor care i-au scos basma curată pe luptătorii K1 vor fi investigate de organele disciplinare. Mai mult, ministrul a menționat că acest caz confirmă că domeniul justiției din Moldova este încă grav bolnav. 

Cazul a avut loc în luna mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial. Inculpații, împreună cu un complice, l-ar fi bătut crunt pe un tânăr. Acesta a murit după câteva zile pe patul de spital. Inculpații au fost cercetați în stare de libertate. Dosarul în privința complicelui la acest caz a fost disjuns într-o procedură sperată, acesta fiind anunțat în căutare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0