Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miniștrii sunt chemați astăzi la Guvern: Vezi motivul

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii Guvernului Chicu se întrunesc astăzi în ședință pentru aprobarea mai multor hotărâri. Pe ordinea de zi sunt incluse 30 de subiecte.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri în ședință. Începând cu ora 14:00, miniștrii vor examina cele 30 de chestiuni incluse pe ordinea de zi. Astfel, Guvernul urmează să aprobe hotărârea pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social, care prevede că venitul lunar minim garantat se indexează în fiecare an, pe 1 aprilie și 1 octombrie.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu va merge mâine din nou în Parlament: Pe cine contează premierul

Pe 1 aprilie, coeficientul de indexare constituie rata inflației înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar pe 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Coeficientul de indexare se stabilește de către Guvern. Dacă din calcul rezultă fracțiuni în bani, acestea se rotunjesc la un leu în creștere.

Totodată, miniștrii vor prelungi termenul de interdicție la exportul măștilor medicinale din Republica Moldova, până la 31 iulie. În nota informativă a proiectului hotărârii este specificat că măsura se ia în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor și asigurării în continuare a necesității interne ale țării cu măști medicinale. În funcție de situația epidemiologică, Guvernul va reveni asupra perioadei de aplicare a acestei interdicții în vederea extinderii sau micșorării acesteia.

De asemenea, urmează să fie examinat proiectul hotărârii pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul sănătății și medicinii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0