Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indexarea de două ori pe an a venitului minim garantat, aprobată de Guvern - detalii

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi o hotărâre de Guvern privind indexarea venitului minim garantat. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de hotărâre care prevede indexarea de două ori pe an a venitului minim garantat - la 1 aprilie și la 1 octombrie.

пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
Reexaminarea pensiilor: Cine poate beneficia și cât timp vor mai fi recepționate cererile

„La 1 aprilie, coeficientul de indexare constituie rata inflației înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Coeficientul de indexare se stabilește de către Guvern”, se menționează în hotărâre.

Inițiativa mai prevede majorarea venitului lunar minim garantat calculat pentru fiecare copil de la 50% la 75%. Exprimat în bani, creșterea va fi de 276 pentru fiecare copil la evaluarea și calcularea dreptului la ajutor social și de 608 lei la evaluarea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Guvernul precizează că majorarea cuantumului venitului minim garantat se va efectua în limita transferurilor de la bugetul asigurărilor sociale de stat prevăzute pentru anul în curs. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0