Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exportul de măști rămâne interzis - Chicu: ”Pandemia nu va pleca în iulie sau august”

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Abonare
Exportul de măști medicinale este interzis până în data de 31 iulie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a propus ca exportul de măști să fie interzis până în data de 31 iulie, însă prim-ministru Ion Chicu a cerut ca termenul să fie extins până în 15 august. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Încă o asistentă medicală a fost răpusă de COVID-19: Avea 57 de ani și lucra la Briceni
”Într-adevăr, noi am extins interdicțiile pentru exportul de măști de mai multe ori și am impresia că ar trebui să avem o altă abordare. Cred că nu ar trebui să ne măgulim cu ideea că pandemia va trece peste două săptămâni. Uitați-vă, peste tot sunt recorduri de infecție cu COVID-19. Nu cred că este suficient să aprobăm pentru două săptămâni acest proiect că astfel va trebui la fiecare ședință a Guvernului să aprobăm. Nu va pleca pandemia nici în iulie și nici în august, este clar și nu depinde doar de Moldova. Peste tot este o situație critică. De asta ar fi bine să interzicem exporturile până în data de 15 august”, a menționat premierul Ion Chicu.  

Totuși, propunerea lui Ion Chicu nu a fost susținută și miniștrii au votat astfel încât exporturile de măști să fie interzise până în data de 31 iulie. Această decizie a fost luată în contextul în care în Republica Moldova cazurile de COVID-19 nu s-au redus, ci din contra - au crescut.

”Propun să rămână totuși data de 31 iulie, dar în această perioadă, împreună cu Ministerul Sănătății, să investigăm mai profund situația producătorilor locali, posibil să avem suficientă producție și să nu fie necesar de prelungit această perioadă”, a declarat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța. 

Până în prezent au fost confirmate 18 471 de cazuri de COVID-19. 11 548 de persoane s-au vindecat, iar 614 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0