Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Crește numărul victimelor COVID-19: Au pierdut lupta cu virusul și două asistente medicale

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre noi decese provocate de infecția COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. După ce dimineață s-a aflat despre decesul unei femei din Cimișlia, în această seară Ministerul Sănătății a anunțat despre încă zece decese cauzate de infecția COVID-19. 

образец теста на наличие коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Informații de ultimă oră: Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat într-o zi

A murit o femeie de 57 de ani din raionul Ceadîr-Lunga, un bărbat de 59 ani din municipiul Chişinău, altul de 80 ani din raionul Ialoveni, o femeie de 89 ani din Ungheni, un bărbat de 62 ani din municipiul Bălţi și altul de 66 ani din Ungheni.

Tot din cauza coronavirusului a murit și un bărbat de 51 ani din municipiul Chişinău, precum și o femeie de 66 ani din raionul Vulcăneşti.

Toate victimele sufereau și de alte afecțiuni. 

COVID-19 continuă să ia și viețile angajaților din sistemul medical. Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că două asistente medicale au fost răpuse de virus.

Este vorba despre Tatiana Ghimpu, care avea 57 de ani și activa la Spitalul Raional Briceni.

Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova
OMS, despre izbucnirea unor noi focare de coronavirus - detalii

”Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi putere să depăşească aceste momente grele”, a transmis Ministerul Sănătății.

COVID-19 a curmat și viața Melaniei Scorpan de 65 de ani, care activa în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Clinic Bălţi. 

„Regretăm enorm pierderea asistentei medicale Melania Scorpan, care de-a lungul îndelungatei sale activităţi dedicate sistemului de sănătate a dat dovadă de responsabilitate, devotament şi grijă faţă de pacienţi. Îi aducem un ultim omagiu”, menționează ministerul.

Bilanțul victimelor coronavirusului a ajuns la 614. Până în prezent, 28 de lucrători medicali au pierdut lupta cu COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0