Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Republica Moldova: Câte persoane au fost tratate de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Crește numărul persoanelor care s-au tratat de noul tip de coronavirus și au fost externate. Totodată, numărul deceselor din această dimineață este mai mic decât în zilele precedente.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Alte 308 persoane au fost tratate de noul tip de coronavirus, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul persoanelor vindecate a crescut astfel până la 11 549 de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în această dimineață a fost înregistrat și un deces cauzat de complicațiile provocate de acest virus. Este vorba de o femeie de 69 de ani, din raionul Cimișlia, care a fost internată la Spitalul Raional Cimișlia pe 22 iunie. Femeia suferea de mielofibroză idiopatică.

Модель COVID-19 - Sputnik Moldova
Savanții prognozează apariția unui nou coronavirus: Ce ne așteaptă în apropiații zece ani

Numărul deceselor a ajuns în total la 604 persoane.

La fel, în ultimele 24 de ore alte, 73 de persoane suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus au fost internate în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău.

De precizat că de la începutul pandemiei până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 18 141 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1275 în Transnistria.

Din totalul de peste șase mii de cazuri active, starea de sănătate a 388 de persoane infectate este gravă. Dintre acestea, 28 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Amintim, astăzi Comisia Extraordinară Națională de Sănătate Publică urmează să decidă asupra prelungirii sau încetarea stării de urgență în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0