Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Savanții prognozează apariția unui nou coronavirus: Ce ne așteaptă în apropiații zece ani

© REUTERS / Social MediaМодель COVID-19
Модель COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Noua infecție se va transmite de la animale la om, așa cum s-a întâmplat cu COVID-19, consideră savanții, însă nu se știe când se va întâmpla acest lucru.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. În apropiații zece ani, lumea ar putea fi afectată total de o epidemie a noului coronavirus, a declarat pentru publicația The Straits Times conducătorul Programului privind noile boi infecțioase pe lângă Universitatea Națională din Singapore, profesorul Wang Linfa.

Офис - Sputnik Moldova
Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

Specialistul consideră că noua infecție se va transmite de la animale la om, așa cum s-a întâmplat cu COVID-19.

Cel mai pesimist pronostic este considerat de cercetători posibilitatea de reinfectare a liliecilor, care suportă infecția asimptomatic.

Linfa a menționat că anume liliecii pot transmite boala atât altor animale, cât și oamenilor, iar faptul că aceștia își au habitatul în multe locuri de pe Pământ prezintă un motiv de îngrijorare.

Totodată, savantul nu a putut să estimeze exact când anume va apărea noul coronavirus. De asemenea, el nu a explicat cu cât ar putea fi acesta mai periculos și cu o mortalitate mai mare decât COVID-19.

Izbucnirea unui focar de coronavirus a avut loc în China în decembrie 2019. Boala este provocată de o tulpină necunoscută până acum a SARS-CoV-2. Se presupune că infecția a trecut la om de la lilieci, prin intermediul pangolinilor (gen de mamifer insectivor din regiunile tropicale).

În timp de jumătate de an, infecția s-a răspândit în întreaga lume, iar OMS a recunoscut situația drept pandemie.

Potrivit statisticilor, către data de 8 iunie numărul persoanelor infectate cu coronavirus în lume a depășit 11,82 de milioane de cazuri. În urma complicațiilor cauzate de COVID-19 au murit peste 544 de mii de pacienți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0