Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La cine se pornise un bărbat din Ucraina care a reușit să treacă ilegal frontiera – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariExerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră
Exerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean al Ucrainei a reușit să intre în Republica Moldova după ce a traversat ilegal frontiera. El a fost observat de localnici, care au alertat Poliția de Frontieră. Bărbatul a fost reținut, dar va fi extrădat Ucrainei până la sfârșitul zilei.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Un ucrainean cu vârsta de 36 de ani, condamnat de patru ori în țara sa pentru furt, a fost reținut pe 6 iulie de polițiștii de frontieră din Căplani, după intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova.

© Photo : Poliția de frontierăCetățean ucrainean reținut pentru trecerea ilegală a frontierei
La cine se pornise un bărbat din Ucraina care a reușit să treacă ilegal frontiera – Foto - Sputnik Moldova
Cetățean ucrainean reținut pentru trecerea ilegală a frontierei

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Un ucrainean și-a pierdut vacile în Republica Moldova: Iată cum s-a întâmplat
Bărbatul a fost reținut după ce a fost observat de localnicii vigilenți. El a fost dus în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Căușeni, iar pînă la sfârșitul zilei de 7 iulie va fi extrădat autorităților din Ucraina, conform acordului bilateral de readmisie.

Potrivit Poliției de Frontieră, ucraineanul, originar din Kirovograd, a declarat în cadrul audierilor că se pornise la niște cunoscuți din Chișinău. Bărbatul și-a recunoscut vina, justificându-și trecerea clandestină a frontierei prin faptul că n-ar fi reușit să intre legal în Republica Moldova, pentru că are probleme cu legea pe teritoriul Ucrainei.

Precizăm că polițiștii de frontieră din Căplani l-au reținut pe ucrainean după ce au fost alertați de populația locală că în sat a apărut „o persoană necunoscută”, cu „un comportament suspect”.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Un ucrainean, reținut de polițiștii de frontieră moldoveni: Iată ce a încercat să facă
Pe parcursul zilei de 6 iulie, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene – cea despre care am relatat în această știre; 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; o încălcare a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice; un caz de depistare a unui teren cu cânepă în cadrul operațiunii „MAC-2020”; doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; două persoană și o unitate de transport au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național.

Pe 6 iulie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10.051 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.236 de traversări, dintre care 4.101 de treceri la frontiera moldo-română și 998 de treceri la frontiera cu Ucraina. Pe cale aeriană, în țară au intrat 1.137 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0