Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scăpăm sau nu de restricțiile anti-COVID-19 după 15 iulie

© AP Photo / Wilfredo LeeМужчина в защитной маске во время выполнения упражнений на турнике на пляже в Голливуде, США
Мужчина в защитной маске во время выполнения упражнений на турнике на пляже в Голливуде, США - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni în ședință săptămâna aceasta pentru a decide măsurile ce vor fi luate după 15 iulie în privința administrării situație epidemiologice în țară.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu a constatat luni, 6 iulie, că numărul de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19 este mai mic în ultimele zile. În același timp, prim-ministrul i-a îndemnat pe oameni să nu se relaxeze prea mult și să respecte în continuare cu strictețe măsurile de prevenție formulate de sistemul de sănătate publică.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: Alte peste 300 de persoane vindecate și trei decese

Prim-ministrul a anunțat că, săptămâna aceasta, se va întruni în ședință Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care va decide măsurile ce vor fi luate după 15 iulie în privința administrării situație epidemiologice în țară.

Ion Chicu a făcut declarația după ședința pe care a avut-o astăzi cu președintele Igor Dodon și premierul Zinaida Greceanîi.

Primele trei persoane în stat au discutat la tradiționala lor ședință de început de săptămână despre situația epidemiologică, dar și despre blocajul activității Guvernului „de către unele grupuri politice”.

Ion Chicu a anunțat că va merge astăzi în Parlament, la ora 14:00, pentru a prezenta proiectul de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. El și-a exprimat speranța că „criza politică va fi depășită, iar cetățenii vor putea beneficia de majorările și indemnizațiile prevăzute în proiectul de modificare a Bugetului pentru 2020”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0