Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Redeschiderea puburilor si restaurantelor în UK - „super-dezordinea”

© Sputnik / Густаво Вальенте / Accesați arhiva multimediaRedeschiderea pub-urilor și restaurantelor în Marea Britanie
Redeschiderea pub-urilor și restaurantelor în Marea Britanie - Sputnik Moldova
Abonare
După o perioadă lungă, de peste trei luni, puburile și restaurantele s-au redeschis în Marea Britanie, fiind „luate cu asalt” de mii de britanici care nu au mai respectat regulile de distanţare fizică. Unii britanici s-au dedat la beţie şi bătaie.

BUCUREŞTI, 6 iul – Sputnik, Doina Crainic. Ziua de 4 iulie a fost denumită „super-sâmbăta” de către petrecăreţii din Marea Britanie, care au luat cu asalt pub-urile și restaurantele, redeschise după 104 zile.

девушка в маске  - Sputnik Moldova
Marea Britanie a publicat lista cu cele 59 de ţări scutite de carantină

Britanicii care s-au grăbit să profite de acest lucru nu au mai respectat regula distanţării fizice de un metru şi s-au dedat la consum de alcool şi scandal, potrivit ziarulromanesc.uk

În urma relaxării restricţiilor, restaurantele și barurile trebuie să respecte normele de distanță fizică, astfel că au voie să vândă băuturi și alimente doar în aer liber. Prin urmare, clienții au putut fi serviți în fața localurilor, pe trotuare, dar și în parcări. Sâmbătă, mii de oameni au ieşit pe străzi şi nu au mai ţinut cont de reguli.

Potrivit imaginilor din presa britanică, în zone din centrul Londrei, din Liverpool, Blackpool sau Newcastle s-a adunat atât de multă lume încât a fost imposibilă respectarea distanțării fizice. Publicaţia The Sun a numit-o „super-sâmbăta” care s-a transformat în „super-dezordinea”.

În mai multe imagini se vede cum zeci de britanici care s-au îmbătat sunt căzuți pe străzi. Din cauza dezordinii şi a comportamentului clienţilor, puburile din patru orașe din Nottinghamshire au fost închise şi cel puțin patru persoane au fost arestate.

Președintele Federației de Poliție, John Apter, a declarat că poliţia a avut de-a face cu „bărbați goi, bețivi fericiți, beți furioși, lupte și bețivi şi mai furioși. Este foarte clar, oamenii beți nu se pot distanţa fizic”, a declarat acesta.

„Oamenii au dreptul să se distreze, dar puteți ajunge în spatele gratiilor dacă încălcați legea (…). Nu vreau să văd baruri și puburi închise din nou din cauza pandemiei. Îmi place să merg la cârciumă și să mă bucur de o halbă sau două, dar nu mai mult”, a declarat şi ministrul Sănătății, Matt Hancock, pentru Daily Mail.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0