Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marea Britanie a publicat lista cu cele 59 de ţări scutite de carantină

© AFP 2024 / NIKLAS HALLE'Nдевушка в маске
девушка в маске  - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie a publicat lista completă cu ţările în cazul cărora nu se aplică obligativitatea izolării cetăţenilor care sosesc în UK. Lista intră în vigoare începând cu 10 iulie.

BUCUREŞTI, 3 iul – Sputnik, Doina Crainic. România, și nici Moldova, nu se află pe lista cu cele 59 de ţări ai căror cetăţeni vor fi scutiţi de carantină la intrarea în Marea Britanie. Astfel, românii și moldovenii care ajung în Marea Britanie vor trebui să stea în autoizolare timp de 14 zile.

Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
UE a publicat lista țărilor pentru care propune ridicarea restricțiilor de călătorie

De asemenea, pe listă nu sunt incluse nici China, SUA, Suedia şi Portugalia, ceea ce înseamnă că, la sosire, persoanele care vin sau au trecut prin aceste ţări trebuie să stea în izolare 14 zile, potrivit mediafax.ro

Lista completă cu ţările scutite de carantină poate fi consultată pe site-ul guvernului britanic. De asemenea, de izolarea obligatorie sunt scutite şi Irlanda ca parte a zonei comune de călătorie, precum şi Insulele Canalului şi Insula Man. În plus, vor fi scutite de izolarea obligatorie cele 14 teritorii britanice de peste mări.

În comunicatul emis de guvernul britanic se menţionează că lista poate fi actualizată în zilele următoare pentru a include şi alte ţări, în urma discuţiilor dintre Marea Britanie şi partenerii internaţionali.

Persoanele care vor să călătorească în Marea Britanie trebuie să completeze un formular cu detalii legate de sosirea în această ţară. Formularul se va completa atât de vizitatori, cât şi rezidenţi din Marea Britanie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0