Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se va întruni sau nu Parlamentul astăzi în ședință - Declarații

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi urmează să aibă loc o nouă tentativă a premierului Ion Chicu de a veni în fața deputaților pentru asumarea răspunderii pentru câteva proiecte de lege.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Deputații unor partide de opoziție nu se vor prezenta nici astăzi la ședința Parlamentului în cadrul căreia premierul Ion Chicu ar urma să-și asume răspunderea pentru câteva proiecte de legi.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Societate
O nouă încercare a Guvernului Chicu: Ce se va întâmpla astăzi în Parlament

Primii care au anunțat că vor boicota ședința au fost deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate. În cadrul unui briefing de presă, liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a anunțat că ei nu vor merge la ședință dacă nu va fi modificată agenda.

Totodată, cei din PAS spun că sunt gata să susțină toate inițiativele bune care vin în sprijinul cetățenilor. Nici deputații Platformei Demnitate și Adevăr nu vor merge astăzi la ședința Parlamentului. Într-un briefing de presă, deputatul Alexandru Slusari spune că formațiunea nu va accepta „comunicarea ultimativă” din partea Guvernului.

Cei de la Pro Moldova nu au anunțat încă dacă vor fi sau nu prezenți în sala de ședințe.

Ședința Parlamentului este programată pentru ora 14:00, iar asumarea de răspundere a Guvernului este pe ordinea de zi.

Amintim, după ședința din această dimineață a conducerii de vârf a țării, premierul a declarat că va merge la 14:00 în Parlament. Potrivit lui, decizia de asumare a răspunderii nu contravine Constituției Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0