Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS este interesată de vaccinul dezvoltat de Rusia

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaСотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото
Сотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este interesată de preparatele şi vaccinul dezvoltate de cercetătorii ruşi.

CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19, a declarat cercetătorul principal în cadrul organizaţiei, Soumya Swaminathan, pentru agenţia RIA Novosti.

“Suntem la curent în privința testelor cu avifavir. Sunt efectuate două sau trei testări ale medicamentului, suntem în aşteptarea rezultatelor. În afară de aceasta, suntem interesaţi de vaccinul rusesc”, a declarat aceasta.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Rusia
Testările vaccinului anti-COVID-19 în Rusia – care sunt primele rezultate
Swaminathan şi-a exprimat speranţa că savanţii ruşi vor accepta cooperarea în cadrul Testelor solidarităţii pentru dezvoltatorii vaccinului.

În prezent, Rusia China, Marea Britanie, Franţa şi SUA nu participă la Testele solidarităţii preparatelor medicale împotriva coronavirusului, efectuate de OMS.

În Rusia sunt elaborare simultan câteva tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19.

Trei prototipuri ale vaccinului, dezvoltate de centrul “Vektor”, a trecut cu succes toate testările. În afară de aceasta, în prezent au loc testări ale vaccinului elaborat de Centrul Ştiinţific şi de Cercetare “Nikolay Gamaleya” şi Ministerul Apărării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0