Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Alte peste 300 de persoane vindecate și trei decese

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noul tip de coronavirus continuă să facă victime. Totodată, crește numărul persoanelor vindecate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Alte 329 de persoane s-au tratat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătății, Munci și Protecției Sociale. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, bilanțul a ajuns la 11 mii 47 de persoane vindecate de COVID-19, din numărul total de 17 814 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Медики Национального медицинского исследовательского центра здоровья детей в Москве, фото из архива - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Chișinău: În spitalele muncipale se află 539 de bolnavi

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate  39 persoane cu suspecție la COVID-19.

Din totalul de 6179 de cazuri active, 425 de persoane sunt în stare gravă. Dintre acestea, 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2542 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-659, asistenţi medicali-1153, infirmieri-508, personal auxiliar-222 persoane.

Totodată, în această dimineață au fost înregistrate trei noi decese cauzate de COVID-19.

Este vorba de doi bărbați și o femeie cu vârste între 55 și 84 de ani. Fiecare din victime suferea de cel puțin trei comorbidități. Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 588 de persoane decedate. De precizat, în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică, valabilă până la data de 15 iulie. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat în această dimineață după ședința conducerii de vârf a țării că miercuri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va decide dacă va fi sau nu prelungită starea de urgență. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0