Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foto - Ploile torențiale de dimineață au făcut ravagii: Dar iată ce se mai poate întâmpla

© Photo : Facebook / Ion Ceban Consecințele ploii torențiale în Chișinău
Consecințele ploii torențiale în Chișinău  - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală, astăzi a plouat atât de tare, încât apa a pătruns chiar și în blocuri. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a postat pe Facebook imagini care îți dau fiori. Situația s-ar putea repeta, mai ales că meteorologii au anunțat ploi torențiale și peste zi.

Наводнение - Sputnik Moldova
Video – Imagini apocaliptice în Moldova: localități înghițite de ape
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, spune că după ploile torențiale din această dimineață autoritățile au scos în teren toate forțele pentru lichidarea consecințelor provocate de precipitațiile puternice.

"Din păcate, în ultima perioadă, tot mai des avem ploi puternice în urma cărora sunt spălate și inundate mai multe străzi, curți și blocuri. Situația este monitorizată, iar consecințele ploilor sunt înlăturate", a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

El le-a mulțumit tuturor pentru efortul depus și a solicitat, în continuare, maximă implicare și operativitate.

El a anunțat că sistemul de evacuare a apelor pluviale nu face față ploilor torențiale, mai ales că, pe unele artere importante, cum ar fi strada Gheorghe Asachi, acesta este doar un mulaj, el nu există.

"Vreau să comunic pentru toată lumea și să informez pe toți cei care nu cunosc că: în unele situații, gurile de captare nu fac față volumului de apă, iar în cazul altor străzi, cum este strada Gheorghe Asachi, gurile de captare au fost puse de frumusețe de fosta conducere a orașului, ele nu există, doar grilajul este amplasat la vedere", a scris Ceban pe Facebook.

El i-a rugat pe cetățeni să fie cooperanți și înțelegători, anunțând că se lucrează de dimineață, chiar dacă este duminică și lucrările vor continua până târziu.

Vom menționa că meteorologii au anunțat pentru astăzi temperaturi ridicate de până la 32 de grade și ploi cu descărcări electrice în regiunile de nord și centru, adică și în Capitală.

Amintim că după ploile abundente de dimineață, salvatorii au intervenit pe mai multe adrese din Capitală.

Ei au scos apa dintr-un subsol a unui bloc de locuit din strada Tudor Vladimirescu 23 din orașul Durlești.

Da și în orașul Codru, unde salvatorii au lucrat pentru evacuarea apei din subsolurile a trei blocuri de pe strada Sfântul Nicolae. În Capitală angajații IGSU au pompat apa din subsolurile a două blocuri locative de pe strada Zelinski 5/6 și Calea Ieșilor 1A.

Pompierii au mai fost solicitați de urgență pe strada Varnița din municipiul Chișinău, unde un camion de transportarea laptelui a rămas blocat.

Angajații IGSU au intervenit în mai multe localități din țară.

Lucrări de pompare a apei din subsoluri și beciuri au fost efectuate în satul Horești din Ialoveni, dar și Grătiești, municipiul Chișinău. Ploi abundente au fost înregistrate în localități din raioanele Hâncești, Comrat și Anenii Noi. Comisiile pentru Situații Excepționale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate în urma precipitațiilor abundente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0