Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump, împotriva “revoluției culturale a stângii” și a „fascismului de extremă stângă”

© AFP 2024 / SAUL LOEBПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA Donald Trump a luat apărarea istoriei SUA împotriva protestatarilor care dărâmă statui și pe care i-a numit ”mulțimi furioase” practicând ”fascismul de extremă stângă”.

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele american Donald Trump i-a atacat pe protestatarii care ar încerca să șteargă istoria SUA și s-a arătat împotriva ”revoluției culturale a stângii” în fața miilor de susţinători veniți la Muntele Rushmore pentru a sărbători în avans Ziua Independenţei în locul în care se află sculpturile uriașe ale unor preşedinţi americani.

American flag - Sputnik Moldova
Propunere șocantă în SUA – aruncă lumea într-o nouă stare de tensiune și conflict
La evenimentul de la Muntele Rushmore au participat 7.500 de oameni cărora Trump le-a ținut un discurs în apărarea politicilor sale și a istoriei americane.

"Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane. Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară”, a observat președintele SUA.

În contraofensivă la protestatarii care dărâmă statui, Trump a anunţat că va crea o ''Grădină Naţională a Eroilor Americani'' unde să fie amplasate statui ''ale celor mai mari americani care au trăit vreodată''.

Trump a făcut din atitudinea anti-proteste mesajul de forță al campaniei sale, adresându-se astfel electoratului conservator.

''Mulţimi furioase încearcă să doboare statuile părinţilor noştri fondatori, să vandalizeze cele mai sacre memoriale ale noastre şi să dezlănţuie un val de infracţiuni violente în oraşele noastre'', a mai declarat Trump, care s-a opus propunerii de a schimba denumirea bazelor militare americane care poartă numele unor generali confederaţi şi a promis să-i pedepsească dur pe cei care vandalizează statui.

Discursul lui Trump, care a fost inflexibil la adresa protestatarilor încă de la început, nu s-a ferit de cuvinte tari la adresa protestatarilor și a atins concepte importante precum ”corectitudinea politică” pe care tot SUA au impus-o în întreaga lume:

"Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbeşte limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra şi nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat şi pedepsit. Nouă nu ni se va întâmpla asta", a spus Trump în discursul său.

Doar că, între timp, aceeași politică americană denunțată acum de Trump a făcut ravagii pe întreg mapamondul, fiind în vigoare și în România!

''Muntele Rushmore va fi pentru totdeauna un tribut etern adus strămoşilor noştri şi libertăţii noastre. Acest monument nu va fi niciodată profanat. Aceşti eroi nu vor fi niciodată desfiguraţi. Moştenirea sa nu va fi niciodată, niciodată distrusă", le-a mai spus Trump susținătorilor săi, denunțând faptul că naţiunea americană este ”martora unei campanii nemiloase de ştergere a istoriei, de defăimare a eroilor, de ştergere a valorilor şi de îndoctrinare a copiilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0