Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sergiu Brânză: Despre posibilitatea ca elevii să poarte măști și mănuși la ore

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Brânză
Sergiu Brânză - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează un șir de reglementări pentru noul an de studii 2020-2021 în contextul pandemiei COVID-19. Recent au fost anunțate unele dintre aceste recomandări pe care trebuie să le respecte elevii începând cu 1 septembrie.
Director de liceu despre posibila obligațiunie a elevilor de a purta mănuși la ore

Începând cu 1 septembrie, elevii ar putea reveni în sălile de clasă însă aceștia vor fi nevoiți să respecte mai multe cerințe pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În acest context, Ministerul Educației elaborează un document care va stipula cu exactitate obligațiile elevilor și cadrelor didactice în noul an de studii și este în permanentă comunicare cu specialiștii din domeniul sănătății, cu reprezentanții administrațiilor publice locale, dar și cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din țară.

Școală sătească - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a alocat bani pentru renovarea blocurilor sanitare în instituţiile de învățământ

"Deja am discutat în câteva ședințe online acel document și am venit cu anumite recomandări cu privire la îmbunătățirea acestuia. Ne-am dori să revenim la un regim obișnuit, însă ne dăm seama că această pandemie nu va trece atât de ușor. De aceea trebuie să asigurăm securitatea și sănătatea copiilor și angajaților", a declarat pentru Sputnik direcorul liceului din comuna Budești, Sergiu Brânză.

Printre reglementările propuse de către Ministerul Educației se regărește și obligațiunea elevilor de a purta măști și mănuși în timpul orelor de studii. Sergiu Brânză spune că această propunere i-a indignat pe mulți părinți și nici dumnealui, în calitate de manager al insituției de învățământ nu consideră că această prevedere este una oportună.

"Nu-mi imaginez cum un copil din clasele primare va purta aceste mănuși mari timp de câteva ore. Cred că acest lucru este imposibil, întrucât elevii nici nu vor putea scrie. Mai mult, aceste cheltuieli sunt pe spatele părinților, iar unii dintre ei nu-și vor putea permite acest lucru. Altă întrebare este: dacă copilul nu vine cu echipamentul de protecție necesar, atunci ce facem? Nu-l primim la ore? Nu putem îngrădi acest drept", a remarcat directorul.

De menționat că toate reglementările elaborate de către ministerul de resort urmează a fi aprobate de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0