Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru persoane au murit într-o singură zi din cauza COVID-19, inclusiv un medic de familie

© REUTERS / IVAN ALVARADOМедицина
Медицина - Sputnik Moldova
Abonare
Patru persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19. Printre acestea se numără și un medic de familie.

CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Până la aceasă oră, în Republica Moldova au fost confirmate 17 445 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 250 în Transnistria. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 74 persoane cu suspecție la COVID-19.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Politică
Burse suplimentare pentru rezidenții și studenții care combat COVID-19

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 435 de persoane sunt în stare gravă (dintre care 30 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1074 sunt în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. Alte 303 persoane au fost tratate și externate. În total, 10396 de persoane au fost vindecate.

Totodată, au fost înregistrate alte decese provocate de COVID-19.  Este vorba de o femeie de 81 ani din Chișinău. Internată în data de 19 iunie la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială tahisistolitică.

În cel de-al doilea caz este vorba de un bărbat de 88 de ani din raionul Călărași, confirmat pozitiv cu COVID-19 în data de 25 iunie. Urma tratament la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. Familia a refuzat spitalizarea, pacientul fiind imobilizat la pat de 5 ani de zile. Comorbidități: boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială gr. III, AVC cu paraplegie.

În cel de-al treilea caz este vorba de un bărbat de 61 de ani din raionul Nisporeni. A fost internat la Spitalul Clinic Repulican în data de 22 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică.

Al patrulea deces a fost înregistrat din rândul medicilor.

”Cu regret anunțăm trecere în neființă a domnului Ion Hanganu în vârstă de 72 ani din raionul Fălești. Acesta a fost internat la data de 14 iunie, la Spitalul Clinic Repulican. Ion Hanganu a activat în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Pîrlița, raionul Ungheni. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut”, este precizat într-un comunicat al Ministerului Sănătății. 

Până la această oră, 26 de lucrători medicali au pierdut lupta cu noul coronavirus.

Fluxul de știri
0